Detaljplanen för Sjöstaden har fått grönt ljus

Goda nyheter. Nu har Alingsås kommunstyrelse slutgiltigt sagt ja till planerna som innebär 100 nya lägenheter utmed Gerdsken. Kommunstyrelsen sa ja till den nya detaljplanen den 10 augusti. Frågan går nu vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut. När beslutet klubbats där, så ser vi fram emot en planerad sälj- och byggstart för Sjöstaden i januari 2017.

Nästa år drar alltså med stor sannolikhet byggarbetet igång. Första steget i byggprocessen är markarbeten för att skapa en skön miljö både för djur, växter och människor. Målet är att skapa en mer varierad strandmiljö än vad dagens raka strandlinje av sprängsten erbjuder. Den nya strandlinjen med en kombination av natursten, naturgrus och jord innebär en mer varierad bottenstruktur, vilket skapar naturligare förutsättningar för djur och natur. Och genom att plantera både höga och låga växter utmed strandkanten blir den inte bara vackrare för ögat, den ger också insekter och fåglar nya platser att söka föda och skydd.

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Johan Winrothreply
februari 12, 2017 at 08:02 f m

Hej
Tycker att det skulle vara en fin gest att skapa en Gärsken fond. Som årligen belönar någon/några som förhöjt Gärskens rekreativa värde (med t.ex. ett basbelopp). Samt att under året bidra till, för Gärsken, rekreationshöjande förbättringa (t.ex. livbojar på badplatserna eller upphängd städutrustning vid badplatserna). Tycker inte att den skall heta ett personlig namn eller företag/bank, det sticker i folks ögon. Alla vet ändå vem och vilka som ger ut pengarna. Detta är både ett sätt att marknadsföra sig men också att ge tillbaka till den stora ”Gärsken-allmänheten” som inte får del av de exklusiva bostadsrätterna.
Svarar gärna på mer frågor om min tanke och kan hjälpa till att utforma stadgar etc om behov finns.

Vänligen Johan Winroth
Idrottsgatan 3
Alingsås

sjostadenreply
februari 13, 2017 at 11:02 f m
– In reply to: Johan Winroth

Hej Johan!
När Sjöstaden står klar kommer det bland annat finnas badbryggor och en härlig strandpromenad som allmänheten får ta del av. Vi tackar för ditt förslag och tar med oss dina tankar.

Leave a reply